Fiskeklubben Rokkerne
Fangstrapporter

Fredag eftermiddag efter arbejdede trissede Schwalm og undertegnet stille og roligt mod Møn. Den sædvanlige weekendtrafik syd fra København var sat ind, men Boysen havde lovet lækkerier til aftensmad så vi trodsede trafiksituationen og tog en omgang kø-kørsel (det var faktisk ikke så slemt, men godt jeg ikke sidder i det til daglig).

Inden vi landede på Møn tog vi en smuttur til det østlige Sjælland. I en gammel bådhavn fik vi parkeret bilerne, gjort gearet klar og fik en orientering fra en lokal som kunne berette om alt fra vindmøller, badeforhold til ølsituationen på havnen (man behøvede ikke at gå tørstig derfra :-) ). Der mødte os en kraftig nordøsten vind så med den rette kasteretning kunne man nemt lave rekordkast. Vi fiskede en god times tid uden at mærke eller se noget. Forholdene var kedelige med store mængder af "fedtemøg" og ingen aktivitet af nogen slags. Herefter gik kursen mod Møn. Da vi kørte over Dronning Alexandrines Bro kunne vi se store bælter af den hvide kridtfarve ud over kysten på nordlige del af Møn og helt inde i bugten mellem Sjælland og Møn. Her blev det hurtigt klart at vi ikke ville kunne fiske hverken på nord eller østsiden af øen denne weekend.

Fremme ved sommerhuset havde Boysen og Lundqvist allerede indfundet sig så vi var 4 mand fredag aften. Boysen kreerede nogle lækre pizza-sandwich i hans medbragt pizzaovn og Schwalm diskede op med velsmagende vine så der manglede ikke noget. Lidt over midnat fandt vi alle køjerne, men da klokken ringede lidt i 5 lørdag morgen kunne jeg godt have brugt et par ekstra timer på øjet.

Lundqvist og jeg har de eneste morgenfriske. Vi pakkede hurtig vores gear og drog mod den sydøstlige del af øen (dog var der lige en bil som skulle afrimes da vi havde fået nattefrost). Ved første stop kunne vi konstatere at kridtet også havde ramt dele af den sydlige kyst så den plads måtte vi droppe. Men bare få km fra den første plads kunne vi finde en fin kombi at opslæmmet vand med kridt og klart vand. Vi fik afsøgt store dele af kystområdet, men desværre dukkede der ingen havørreder op, men jeg så flere store stimer af tobis hvilke altid giver noget optimisme for så er der trods alt byttedyr til havørreden og så plejer de at være i nærheden. En lokal fisker valgte at stille sig midt i et fredningsbælte og selvom vi gjorde ham opmærksom på det så konstaterede han bare at det vidste han godt og så snakkede man ikke mere om det.

Efter 1,5 times fiskeri var vi godt kolde og tog retur til sommerhuset. Jensen var lettet fra Måløv tidlig lørdag morgen og va taget forbi nogle af de vestlige pladser. Desværre kunne han meddele at den kraftige vind fra om fredagen havde gjort vandet kakaobrunt og ikke fiskbart. Det gjorde betingelserne og området, der kunne fiskes i løbet af weekenden noget begrænset.

Tilbage i sommerhuset fik vi en solid morgenbuffet og fiskepladserne nær sommerhuset blev afprøvet. Hr. Jensen kunne melde tilbage at han havde som den første haft kontakt til fisk dog uden at få nogen kroget - det var positive tegn for vi andre havde ikke mærket noget. Op af dagen dukkede Fahlgren og Peter også op således vi nu var 7 mand på farten.

De må timers nattesøvn ramte mig lidt over frokost så mens de andre 6 var aktive tog jeg mig en "morfar" i sommerhuset. Det gjorde godt.

Sidst på eftermiddag havde jeg fået samlet kræfter til ny omgang fiskeri. Jeg besøgte en "gammel" plads som før har givet noget godt fiskeri på denne tid af året. Da jeg kom frem var det perfekte scenarie med opslæmmet farvet vand , strømrender med mere klart vand og gode dønninger. Inde for kort tid på pladsen havde jeg allerede en fin følger som desværre ikke nåede at hugge. Men måske var det den som jeg "genfandt" 10 minutter senere. Lige imellem to strømskel huggede årets første fisk og en badutspringer af havørred havde den rødfarvet Bornholmerpil. Efter en fin fight med mange spring kunne jeg lande en havørred i super kondition. Lige over de 2 kg og 55 cm - perfekt. På land blev der lige tid til at tjekke vores Messenger tråd og her kunne jeg se at Johnny også var kommet på tavlen og Fahlgren også havde mærket fisk. Så det begyndte at ligne noget.

Med ro i maven over at have fanget en fin fisk blev fiskepladsen på ny afprøvet. Der var rigtig fine forhold, men det krævede at man ofret sig og tog lidt vand fra dønningerne for eller kunne man ikke ramme de forskellige strømrender. Bedst som jeg gik i min egne tanker og afsøgte området huggede endnu en havørred. Denne gang en fin målsfisk, som også var i fin kondition. Så fra at vi ikke havde nogle fisk på land få timerne for inden, så kom der pludselig flere fisk op flere steder på øen. Som timerne gik klaret vandet op og de forhold som (måske) havde gjort pladsen attraktiv havde nu ændret sig. Jeg pakkede gearet sammen og tog tilbage til sommerhuset. Kort efter var vi alle samlet i sommerhuset på nær Schwalm og Lundqvist, som var taget hjem til familien.


Boysen gentog mesterværket fra om fredagen og lavede denne aften nogle gode pizzaer og Fahlgren havde tømt Furesø-området for rødvine så der blev hurtig en festlig stemning i sommerhuset.

Søndag valgte vi alle at sove lidt længere - spise en lækker søndagsbrunch og få ryddet op i sommerhuset inden i drog ud. Fahlgren og Peter kom aldrig afsted og tog hjemad men Johnny, Boysen og undertegnet gav lørdagens pladser et genbesøg. Det blev til en enkelt fisk til Johnny, men både Boysen og undertegnet havde mulighederne men kendte ikke vores besøgstid og det blev ved det.

Endnu en gang et dejligt besøg til Møn, som er et af Danmarks smukkeste kystområder. Fiskeriet er ikke altid i top, men med godt selskab og nogle flotte landskaber ja går et par dage på Møn altid hurtigt.

Det blev til 5 fine havørreder. Ikke så mange, men seriøsiteten omkring fiskeriet er modsat tidligere ikke i så høj kurs så antallet passer fint i forhold til indsatsen.

Undertegnet løb med sejren og napper 8 point. Johnny lige efter med 7 point (2. plads og flest fisk) og dernæst var der 2 point til resten af flokken for deltagelsen.

Det var i øvrigt 18 år siden vi arrangerede den første havørredweekend til Møn og jeg håber bestemt ikke det bliver den sidste. Tak for godt selskab gutter !!



Tilbage
  Fiskeklubben Rokkerne