Fiskeklubben Rokkerne
Havørredweekend

Efter en række magre år på Møn var der i år stemning for at prøve noget nyt. Valget er faldet på en tur i de store sjællandske fjorde hhv. Roskilde fjord og Isefjorden.

Rammerne for turen er, at man kan vælge at fiske fra medbragt jolle eller i waders på sine yndlingsspots. Jan, Johnny og jeg medbringer joller, og desuden har jeg booket trailerjollen, som går til den som først byder ind.

Huset vi skal bo i, ligger tæt på Skuldelev havn. Det ejes af et arkitektpar fra Jyllinge, som selv har tegnet det. Fra baghaven er der udsigt over Roskilde fjord, og bedømt ud fra billederne lugter der fælt af lækker mad, god vin og røverhistorier til langt ud på natten.

Det er tanken, at vi skal tilbage til tidligere tiders havørredture, som var lidt udover den lidt sjuftede kollegiestil, som har hersket de senere år. Der skal være god mad på bordet, og folk forventes at byde ind med noget til glæde for fællesskabet.
Gider man f.eks. ikke stå og rotere en pattegris fredag aften, eller har man ikke mod på at lave flamberede figner til drengene, kan man f.eks. melde sig til at stå tidligt op og bage boller/franskbrød + æg og bacon til morgenmad, eller måske invitere til grillede pølser kl 12 et udvalgt sted i fjorden.
Kun fantasien sætter grænser, men det er op til os selv, igen at gøre havørredweekenderne til et tilløbsstykke.

Især Roskilde fjord har flere medlemmer fisket relativt flittigt de senere år og med ganske fin succes. Både fra jolle og fra kyst er der rapportet fangster op til 5-10 fisk på 3-4 timer.
Huset er placeret ret centralt i hornsherred, og der er derfor mange pladser i begge fjorde, som kan nås ret hurtigt i bil. Har man medbragt jolle, kan man vælge at ligge for svaj lige nedenfor huset, hvorfra der er ca. 7 km. til den sydvestlige side af Eskildsø, hvor bredningen starter, og der er ca. 12 km til Dyrnæsrenden mod nord. Relativt overskueligt, da alle joller sejler fra 30 km/t og op.

Ønsker man ikke at udgå fra Skuldelev havn, er der mod betaling flere muligder for at benytte slæbesteder på begge sider af fjordene.

Jeg forventer personligt at tage nogle testture henover foråret, og det tænker jeg også, at andre gør. Jeg vil derfor opfordre til, at man slår turene op i kommentarerne i FB-tråden, hvor dem som er tilmeldt, så vil modtage en notifikation.

Sidst men ikke mindst.... Ingen vinder det store ved at trække tilmeldingen til sidste øjeblik, og jeg vil opfordre alle til at tage stilling til deltagelse hurtigst muligt, så de andre deltagere kan begynde at planlægge, hvad de vil forkæle folket med!

Turansvarlig Boysen
Tilbage


Fiskeklubben Rokkerne