Fiskeklubben Rokkerne
Forårsrimter af Jens Bursell

Vi kender det alle. Efter en lang grå vinter er de første rigtige forårsdage noget, der kan få enhver lystfisker ud af lænestolen. Høj, klar april luft er noget der skal opleves og det tidlige rimtefiskeri er nok en af de bedste muligheder for at gøre noget ved sagen.

Gennem et virvar af bristefærdige knopper og gæslinger har jeg endelig fundet et hul i pilekrattet - og med solen i ryggen åbner der sig et perfekt vindue til livets gang i den kølige å. Vandet er krystalklart, og i det lave strømvand kan man se alt - lige fra snegle og vandinsekter til planter og fisk. Strømmen er jævn og på midten af den grusede sandbanke, et par meter fra land, kan jeg tydeligt se fire store rimter. Med både polbriller og stærkt medlys står de knivskarpt på nethinden - pulserende gæller, sølvblanke skæl og duvende halefinner. Selv den delikate overgang imellem gråt og sart rødt anes tydeligt i de vejende brystfinner.

For blot en måned siden svømmede disse fisk rundt i brak vand, men som alle andre har de taget foråret til sig. Målet for gydevandringen; de iltrige og lave stryg på overgangen imellem å og nedre bæk, er nået.

Desværre umuliggør pilekrattet enhver form for fiskeri. På den modsatte bred er der et lille hul i bevoksningen, hvor man med lidt god vilje kan få plads til en enkelt stang. Fuld af forventninger krydser jeg åen et stykke opstrøms, og kort tid efter er jeg klar til action.

>>


Fiskeklubben Rokkerne