Fiskeklubben Rokkerne
Cirkle-hooks i DK?

Som nævnt i artiklen, havde vi en langt større genudsætningsprocent ved at bruge circlehooks i stedet for normale kroge. Tilsvarende blev det betydeligt hurtigere at afkroge fisken, hvilket igen er med til at højne fangstraten, fordi man kan bruge tiden på at fiske, i stedet for at fumle med tidsrøvende afkrognings-seancer.

Circle hooks giver et virlig godt kroghold, når først krogen sidder der. Teknikken ved disse kroge er, at selvom fisken sluger agnen, bevirker den indadvendte spids, at fisken - ved opstramningen af linen, først "prikkes" når krogen kommer ud og får fat i kæben eller mundvigen. Vil man øge chancen for at krogen sætter sig korrekt, skal der ikke gøre modhug på normal vis. I stedet lader man blot linen stramme gradvist op, så fisken for tid til at "vende", hvorved krogen lettere får fat.

Jeg overbevist om at kroge som f.eks. Octopus Circle Hooks i str. 1/0 - 3/0, er som skabt til vores hjemlige specimenfiskeri efter f.eks. knude og ål, der er kendt for at sluge agnen godt og grundigt, hvis ikke man passer på. Hvorvidt krogtypen kombineret med den rette teknik kunne fungere i forbindelse med agnfiskeri efter gedde/aborre og sandart, er svært at spå om. Taget i betragtning af vigtigheden af genudsætning - også for de danske rovfiske bestande, er det dog helt klart værd at eksperimentere med. Lad os håbe at Octopus Circle Hooks snart dukker op på det danske marked.

I åle artiklen nævnes i øvrigt en del forskellige teknikker i forbindelse med brugen af kød-agn, rubby-dubby og forfodring. Check dem ud til det hjemlige ålefiskeri - jeg skal garantere for, at de virker mindst lige så fortræffeligt her som "down under".

Jens "Karussendorf" Bursell


Fiskeklubben Rokkerne